Cardiovascular prevention and control of environmental hazards. Report on the 2024 Summit of the European Society of Cardiology - Zoltán Papp (Cardiologia Hungarica, 2024)
Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) minden évben megrendezi tavaszi csúcstalálkozóját, amely lehetőséget biztosít az ESC tagszervezeteinek, hogy kötetlen légkörben tekintsék át a szervezet céltevékenységeit. A 2024-es találkozó március 7-én és 8-án valósult meg, ahol az ESC jövőbeli feladatai közül a megelőzés, a környezeti ártalmak és a kardiopolitikai erőfeszítések bemutatása kiemelt hangsúlyt kapott. Mindeközben a szervezők a szabad véleménycserét és az elért eredmények elemzését is igyekeztek támogatni. A rendezvényre a nemzeti kardiológiai társaságok vezetői rendszeresen meghívást kapnak.