Pedagoginių veiksnių įtaka vyresniųjų paauglių dvasiniam tapsmui - Elvyda Martišauskienė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2016)
Straipsnyje pateikiami vyresniųjų paauglių dvasinių vertybių internalizacijos tyrimo rezultatai. Atskleidžiamas dvasinių vertybių ir tiesioginių, įkūnijančių tiesioginį santykį su pedagogais, ir netiesioginių, išreiškiančių sąlytį su mokymusi bei kitais pedagoginiais veiksniais, ryšys, ir ryškinamos galimos pedagoginio poveikio tendencijos.