ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ВІДКРИТОГО ДОСТУПУ ДЛЯ ПЛАНУВАННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ В ГАЛУЗІ ОСВІТИ - Alla V. Kilchenko (Інформаційні технології і засоби навчання, 2015)
Стаття присвячена актуальній проблемі планування та забезпечення ефективного менеджменту наукових досліджень за допомогою використання електронних інформаційних систем відкритого доступу в галузі педагогічних наук. Запропоновано вирішення цієї проблеми шляхом впровадження Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України інформаційної системи «Наукові дослідження». Визначено та сформовано цілі та завдання інформаційної системи «Наукові дослідження», описано предметну область, сформульовано вимоги до системи, представлено концептуальну модель даних системи.