Zamanla Değişen Parametreli Genişletilmiş Taylor Kuralı: Türkiye için Finansal İstikrarın Rolü - Nezir Köse; Kübra Coşar (İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2019)
Bu çalışmada, finansal ve ekonomik göstergeler kullanılarak faktör analizi çerçevesinde Türkiye için 2002-2017 dönemlerini kapsayan aylık finansal istikrar endeksi hesaplanmıştır. Zamanla değişen parametreli Taylor eşitliği finansal istikrar endeksi ile genişletilmiştir. Kalman Filter Yöntemi ile tahmin edilen genişletilmiş Taylor eşitliğinden elde edilen bulgular, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faiz oranının finansal istikrar göstergesinden etkilendiğini göstermiştir.