ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ДАНИХ В УПРАВЛІННІ ПРОЕКТАМИ ФІНАНСОВОЇ СФЕРИ - Svitlana Leliuk; Inna Aleksieienko; Olga Poltinina (Економіка та суспільство, 2021)
У статті розглянуто актуальні питання щодо візуалізації даних в управлінні проектами в фінансовій сфері. Проаналізовано особливості та принципи реалізації проектів в системі фінансового менеджменту суб’єктів господарювання. Подано класифікацію процесів в системі управління проектами. Розглянуто зміст процесу візуалізації даних як передумови для прийняття рішень, виявлено особливості візуального управління проектами. Досліджено інструменти створення візуалізації фінансових даних за результатами реалізації проектів. Виявлено типи інфографіки для моніторингу виконання бізнес-задач проекту у розрізі порядку, ресурсів та термінів початку і закінчення. Наведено результати створення візуалізаціїй в середовищі MS Project та MS PоwerBI для бізнес-процесів управління проектами в фінансовій сфері.