Особливості та сутність професійної підготовки майбутніх учителів основ здоров’я - Тетяна Миколаївна Бугеря (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
Розглянуто питання щодо особливостей та сутності професійної підготовки майбутніх учителів основ здоров’я. На підставі вивчення освітньо-професійної програми, освітньо-кваліфікаційної характеристики та концептуальних документів щодо підготовки майбутніх педагогів розроблено структурнологічну схему змісту професійної підготовки майбутніх учителів основ здоров’я. Визначено, що згідно з освітньо-кваліфі- каційною характеристикою в майбутнього педагога рівень сформованості знань, умінь та навичок повинен відповідати виробничим функціям, типовим завданням діяльності й умінням.