PEYGAMBER'iN PAZARI - M.J.Kister Kister (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2002)
Arapça kaynakların Ka'b b. Eşref1 suikastıyla ilgili olarak verdiği sebepler şunlardır: Ka'b, Mekke'lileri Peygamber'le savaşa ve Bedir yenilgisinin intikamını almaya kışkırtmış, hem müslümanlar aleyhinde hem de müslüman kadınlara iftira eden şiirler söylemiş ve Peygamber'i öldürmek için bir grup Yahudi ile gizli bir plan kurmuştu • Aynı zamanda bu sebepler, Peygamber'in Ka'b b. Eşref'e karşı olan tutumunu analiz eden, alimierin kitaplarında kabul edilmiş ya da aktarılmıştır