Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarında Yeni Dönem - Salih Mollahaliloğlu; F. Gülçin Uğurlu; Mehmet Kalaycı; Dilek Öztaş (Ankara Medical Journal, 2015)
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ile ilgili uygulamalar her geçen gün ülkemizde daha fazla yaygınlaşmaktadır. Bu durum hangi mesleklerin bu uygulamaları yapabileceği, kişilerin sahip olmaları gereken asgari eğitim standartları ve uygulamaların endikasyon alanları gibi birçok konuda düzenlemeler yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu bağlamda; Sağlık Bakanlığının Ekim 2014 yılında yayımladığı yönetmelik ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında yeni bir boyuta geçilmiştir. Bu durum tıp camiasında yeni tartışmalara sebep olabileceği gibi, aynı zamanda hekimlere farklı yaklaşımları öğrenme, araştırma ve uygulama fırsatı da oluşturacaktır.