Jezikoslovno izrazje 19. stoletja - Mojca PACEK (Slavistična Revija, 2003)
V članku želimo ponazoriti razvoj jezikoslovnega izrazja v 19. stoletju na podlagi slovenskih slovnic, oblikovanih v tem času. Predstavljeni sta vsebinska (spoznavno-teoretska) stran slovnic in analiza jezikoslovnih izrazov na izrazni, tvorbeno-pretvorbeni ravni in s stališča prevzetosti, kar dokazuje tezo, da je obstajala kontinuiteta v razvoju teh izrazov.