ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ ЧИННИКІВ НА РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ В УКРАЇНІ - Liudmyla Neshchadym; Svitlana Tymchuk; Iryna Kyryliuk (Економіка та суспільство, 2022)
У сучасних умовах розвитку міжнародної туристичної та готельної сфери, національні підприємства індустрії гостинності продовжують відчувати суттєві трансформації. Дана ситуація склалась через постійні динамічні зміни та залежності туристичного і готельного бізнесу від інновацій, новітніх технологій і розробок, що сприяє покращенню якості обслуговування. Для більшості країн світу туризм є однією з найприбутковіших галузей економіки. Для України сучасний розвиток підприємств індустрії гостинності є одним із факторів економічного зростання та добробуту країни. Використання на практиці економіко-математичного моделювання для пошуку та прийняття управлінських рішень щодо діяльності підприємств індустрії гостинності є одним з найефективніших напрямів підвищення ефективності функціонування підприємства. Застосування економічного моделювання та інноваційних технологій надає можливість отримати більшу прибутковість від економічної діяльності.