PROF. DR. PENELOPE HARNETT ile TARİH ÖĞRETİMİ ÜZERİNE BİR GÖRÜŞME - Ayşegül Nihan Erol Şahin (Turkish History Education Journal, 2020)
Profesör Penelope Harnett, West of England Bristol Üniversitesi Eğitim Bölümü'nde Emeritus Profesörüdür. Oxford Üniversitesi Modern Tarih bölümünden mezun olan Harnett, 1985'te üniversitede öğretim görevlisi olarak atanmasından önce 5-11 yaş arası ilkokul çağındaki çocuklara öğretmenlik yaptı. Doktora çalışmasında, 20. yüzyılda tarih müfredatının gelişimini ve İngiltere'deki ilkokullarda uygulanmasını araştırdı. Harnett, ilköğretim müfredatı ve ilkokul çocuklarının tarih öğrenimi üzerine geniş çapta araştırmalar yaptı. Müfredat materyalleri geliştiren ve çeşitli devlet kurumlarına, BBC'ye ve Teachers TV'ye danışmanlık yapan Harnett, çeşitli Avrupa Projeleri üzerinde çalıştı ve Avrupa Konseyi'nin çalışmalarına da katkıda bulundu. Avrupa'da Çocuk Kimliği ve Vatandaşlığı üzerine araştırmacıların konferanslarını ve yayınlarını düzenleyen SOCRATES akademik ağı ile kapsamlı bir şekilde çalıştı. Penelope Harnett Ulusal Öğretim Üyesi ve Historical Association and the Schools’ History Projesinin üyesidir.