СПЕЦИФІКА ЗАСТОСУВАННЯ ІНСТРУМЕНТАЛЬНИХ МАРКЕТИНГОВИХ СТРАТЕГІЙ В ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ КОМУНАЛЬНОГО СЕКТОРУ - Ганна Запорожець (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглядається процес створення маркетингових стратегій передбачає розуміння вашої цільової аудиторії, аналіз ринкових тенденцій, встановлення чітких цілей, а потім розробку тактик, наприклад кампанії в соціальних мережах, створення контенту та партнерства для охоплення та залучення клієнтів, що є поєднанням креативності та прийняття рішень на основі даних. Проаналізовано ефективні маркетингові стратегії часто використовують такі інструменти, як дослідження ринку для отримання інформації, платформи соціальних мереж для охоплення, маркетинг електронною поштою для прямого спілкування, інструменти аналітики для вимірювання ефективності та системи управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM) для підтримки та використання даних клієнтів. Ці інструменти допомагають оптимізувати та відстежувати вплив маркетингових зусиль. Доведено, що маркетингові стратегії для комунальних підприємств мають унікальні виклики, часто пов’язані з державними послугами. Ці стратегії передбачають ефективне спілкування з мешканцями, прозорість у демонстрації послуг, залучення громади та використання цифрових платформ для охоплення. Збалансування суспільних інтересів із операційною ефективністю є надзвичайно важливим, що вимагає тонкого підходу до маркетингу, який сприятиме довірі та відповідає різноманітним потребам громади.