Internetinės ECDL testavimo sistemos inovatyvūs sprendimai - Renata Danielienė; Eugenijus Telešius (Informacijos Mokslai, 2009)
Straipsnyje nagrinėjama lietuviškoji kompiuterinio raštingumo įgūdžių testavimo sistema. Pateikiamas koncepcinis sistemos struktūros modelis, aprašomi svarbiausi moduliai ir pateikiami siūlymai, kaip reikėtų patobulinti testavimo sistemą. Kad testavimo sistema tiksliau įvertintų kandidatų žinias, rekomenduojame patobulinti testų generavimą taikant adaptyvų testavimą ir užduočių atsako teoriją (Item Response Theory). Siūlomas naujas klausimų generavimo algoritmas, besiremiantis klausimo sunkumo ir profesijos kriterijais. Apžvelgiami ir galimi klausimų pateikimo metodai ir išskirtos pagrindinės jų savybės.