La geometria analítica a Espanya durant el segle XIX: estudi de les solucions negatives d'una equació - Isabel M. Sánchez Sierra; M. Teresa González Astudillo (Enseñanza de las Ciencias, 2017)
Aquest article mostra l'estudi i interpretació de les solucions negatives d'un problema geomètric presents en els llibres de text de Geometria Analítica utilitzats a Espanya durant el segle XIX. Mitjançant l'anàlisi de contingut d'onze obres hem identificat tres interpretacions de les solucions negatives: indiquen un canvi de posició, assenyalen un error en les hipòtesis del problema o una possible modificació de l'enunciat que dóna lloc a un problema més general, o bé l'existència d'una quantitat inversa.