Analýza školních vzdělávacích programů přírodopisu na druhém stupni pražských základních škol - Vanda Janštová; Daniela Hančlová; Radim Kuba (Pedagogika, 2022)
Od kurikulární reformy se očekávalo mj. upuštění od striktních osnov a zaměření na kompetence a větší celky. Panuje pocit, že mnoho očekávání nebylo naplněno, a aktuálně probíhají další revize bez většího zapojení odborné veřejnosti.