Konference „Vývoj soukromého práva na území České republiky“ - Karel Schelle; Jaromír Tauchen (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2011)
Katedra dějin státu a práva Právnické fakulty Masarykovy univerzity je řešitelem významného grantu poskytnutého Grantovou agenturou ČR „Vývoj soukromého práva na území České republiky“. Řešení grantu započalo v roce 2010 a skončí v roce 2012.