Зародження і розвиток цінностей Європейського Союзу - V. I. Motyl (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
В статті аналізується зародження європейських цінностей у концепціях філософів Древньої Греції та державних мислителів Древнього Риму. Автор показує подальший їх розвиток під впливом християнства, соціальної церковної доктрини, ідей німецьких класичних філософів, мислителів епохи Просвітництва та засновників концепції природнього права.