Книга як знаряддя збереження етнічної ідентичності Поляками поділля другої половини 19 – початку 20 ст. - Тетяна Соломонова (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Історія, 2010)
Стаття висвітлює способи використання книги для збереження етнічної ідентичності поляками Поділля другої половини 19 – початку 20 ст.