بررسی اثر متقابل نوع پرکننده معدنی و الکیل کتون دیمر (AKD)بر ویژگی‌های کاغذ چاپ و تحریر - کامل محمدزاده سقاواز; حسین رسالتی; احسان محرابی (پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل, 2014)
چکیدهاین پژوهش با هدف بررسی تاثیر عامل آهاردهی الکیل کتون دیمر و پرکننده‌های کائولین، کربنات کلسیم آسیاب شده و رسوبی را بر ویژگی‌های کاغذ‌ چاپ و تحریر انجام شد. از اینرو الکیل کتون دیمر (AKD)در سطح 5/0 درصد و پرکننده‌های کربنات کلسیم رسوبی،کربنات کلسیم آسیابی و کائولین در سطوح 30 درصد، بر اساس وزن خشک الیاف، در ترکیب سوسپانسیون خمیر با 70% خمیر CMP پهن برگان و 30% خمیر وارداتی کرافت رنگ بری شده سوزنی برگان از کارخانه چوب و کاغذ مازندران تهیه و مطابق استاندارد TAPPIاعمال شد. نتایج نشان داد که نوع پرکننده در کاغذ بر ویژگی‌های کاغذ به طور قابل ملاحظه‌ای تاثیر گذار است. همچنین کاغذهای حاوی کربنات کلسیم رسوبی نسبت به کربنات کلسیم آسیاب شده و کائولین به لحاظ ویژگی‌های مکانیکی به مراتب تاثیر منفی کمتری ناشی از حضور پرکننده‌ها داشته و به لحاظ ویژگی های نوری به مراتب تاثیر مثبت بهتری از پرکننده گرفته است. همچنین شایان ذکر است که عامل آهاردهی سبب تشدید تاثیر نامطلوب پرکننده‌های مختلف در کاغذ می‌گردد.