Editörden - Serpil Salaçin (Adli Tıp Bülteni, 1997)
Bu sayıda bültenimiz gecikmeli olarak ikinci yılını tamamlamış bulunuyor. Bültenin basımında ve sizlere ulaşmasında belki de bu işlerde görev almayanların kolaylıkla düşünemeyeceği kadar yoğun emek veren tüm arkadaşlarıma sizler adına teşekkür ediyorum. İlk yıl ve ikinci yılın ikinci sayısı çıkıncaya kadar editör yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Oğuz Polat bu görevinden ayrılmayı istemiştir. Kendisine gerçekleştirdiği katkıları nedeni ile teşekkür ederim. Derneğimizin bilimsel yayın organına gereksinimi olduğu adli tıp çalışanlarının ortak görüşü idi. Ancak bilimsel bir derginin yaşaması bu derginin basım işleri gibi daha teknik yönlerinden çok üretilen yayınların nitelik ve niceliğine, danışma kurullarında görev alan meslektaşlarımızın ve makale yazarlarının hızlı ve özverili çalışmalarına bağlı kalmaktadır. Bu yönde yoğun çabalarını esirgemeyen meslektaşlarımızın sayısının artacağına inanıyorum. Gönderilen makale sayısını azlığı, danışma kurulu değerlendirmelerinin ve yazar düzeltmelerinin gecikmesi bültenin basımını geciktirmektedir. Gençlerimizin mesleki kimlik ve gelişimine katkısını yadsıyamayacağımız bu uğraşa desteğinizi sürdürmenizi diliyoruz. Gençlerimizin de ürettiklerimizi en kolay yolla paylaşabileceğimiz bu yayın organına destek vererek sahip çıkmalarını diliyorum. Bunu gerçekleştiremememiz halinde yan dal uğraşlarımızla dolaylı olarak varlığımızı korumak gibi artık çoğumuzun da pek dilemediği konumumuzda kalacağımız açıktır. Danışmanlı bilimsel dergiler için kabul edilen kuralları uygulayan bültenimizin bu çizgisini koruması önemli bir başarımız olarak varlığını sürdürmektedir. Basım hızına üretimleriniz ve diğer katkılarınızı bekliyoruz. Editör