Sistem multifrecvență cu multipunct și condiții integrale - Yaroslav Bihun; Roman Petryshyn; Ihor Skutar; Halyna Melhyk (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii, 2022)
Pentru sistemul multifrecvenţă de ecuaţii cu intârzieri liniare şi multipunct şi condiţii integrale, se demonstrează existenţa şi unicitatea soluţiei în spaţiu. Se fundamenteaza metoda de mediere asupra variabilelor rapide si se estimeaza eroarea metodei, care depinde evident de parametrul mic. Rezultatul obţinut este ilustrat printr-un exemplu.