تعیین میزان آنتی ‏بادی‏های ضد هلیکوباکتر پیلوری در افراد سالم در اهواز - عبداله صفی خانی محمودزاده; الهام معظمیان; سیده عذرا شمس دین; غلامعباس کایدانی; سید سعید سعیدیان (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2022)
مقدمه: هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایع‏ترین باکتری‏های عفونی در جهان و شایع‏ترین علت گاستریت نوع B است. هدف از ابن مطالعه تعیین میزان آنتی‏بادی ضد هلیکوباکتر پیلوری در افراد سالم و بدون علامت است.روش کار: تعداد 264 فرد در دو مقطع سنی 20-15 و 50-45 سال پس از تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. از هر فرد یک نمونه سرم تهیه و به روش الایزا میزان آنتی‏بادی‏های IgG و IgA بررسی شد.نتایج: فراوانی آنتی‏بادی‏ها در کل جمعیت و در دو مقطع سنی و به تفکیک جنس (دختران، پسران، زنان و مردان) در مورد IgG به ترتیب 2/57، 9/52، 3/32، 7/69 و 7/72 درصد و در مورد IgA به ترتب 6/10، 1/7، 8/4، 2/5 و 2/15 درصد بود. از نظر میزان IgG و IgA مثبت در مقایسه به تفکیک سنی بین دو مقطع اختلاف معنی‏دار مشاهده شد (05/0>p) به صورتی که مقدار دو آنتی‏بادی در گروه سنی 50-45 سال بیشتر بود. از لحاظ جنسیت در کل جمعیت اختلاف معنی‏داری مشاهده نشد. همچنین میزان موارد مثبت با تعداد افراد خانواده نسبت مستقیم و با سطح درآمد نسبت عکس داشت.نتیجه گیری: بنابراین در میزان فراوانی آنتی‏یادی‏ها سن و جنس (در افراد جوان)، تعداد افراد خانواده و درآمد تاثیر داشت. پیشنهاد می‏شود برای کاهش فراوانی عفونت به این باکتری وضعیت اقتصادی، بهداشتی، درمانی و فرهنگی جامعه بهبود یابد.