Przegląd decyzji Prezesa UOKiK dotyczących naruszeń zbiorowych interesów konsumentów na rynku usług finansowych w latach 2012–2014 - Natalia Matlak (internetowy Kwartalnik Antymonopolowy i Regulacyjny, 2014)
W niniejszym opracowaniu przedstawiono wybrane decyzje Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (dalej: Prezes UOKiK, Prezes Urzędu) dotyczące naruszeń zbiorowych interesów konsumentów na rynku usług finansowych wydanych w latach 2012–2014. Opisano w nim także praktyki banków, które były często stosowane i uznane zostały przez Prezesa UOKiK za naruszające wspomniane interesy.