Soud by na hry nešel aneb o hledání optimální jednotky analýzy - Jaroslav Benák (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2023)
Text je příspěvkem do sympozia ke knize Citační analýza judikatury. Autor řeší otázku, zda nemohlo být dosaženo zajímavějších výsledků při výběru jiné jednotky analýzy. Tedy, zda při empirickém zkoumání soudnictví není zajímavější se dívat primárně do „nižších pater“ než na soudy či dokonce soudnictví jako celek. Další text předestírá několik možných strategií, které mohou přinést zajímavá zjištění o českém Ústavním soudu a jeho vnitřním fungování.