Kutadgu Bilig’in Kronolojik Kaynakçası (1825-2016) [Tekmilleştirilmiş Versiyon] - Erdem Uçar (Uluslararası Uygur Araştırmaları Dergisi, 2015)
Kutadgu Bilig üzerine şimdiye değin dokuz tane kaynakça çalışması yayımlanmıştır. Bu çalışmalar, ülkemizde ve dünyada Kutadgu Bilig hakkındaki çalışmaların bibliyografik bilgisini vermesi bakımdan oldukça değerlidir. Kutadgu Bilig hakkında çalışmalar her geçen gün artmakta ve bu durum da bu tür ‘tematik’ kaynakçaların güncellenmesini zorunlu kılmaktadır. Hazırladığımız kaynakçada, şimdiye değin yayımlanan bu kaynakçalardaki verilerden faydalanılmıştır. Ayrıca güncel yayınlarla birlikte bütün bu çalışmalar bir araya getirilmiştir. Kaynakçaların eksiksiz künyesi gösterilmiştir. Hazırlanan çalışmalar kronolojik olarak tasnif edilmiş ve böylece Kutadgu Bilig’in araştırma tarihçesi kronolojik olarak listelenmiştir.