Згода клієнта адвоката на обробку його персональних даних як складова реалізації права на адвокатський запит - V.V. Zaborovskyy; V.V. Manzyk (Аналітично-порівняльне правознавство, 2024)
У даній статті розкриваються теоретико-при- кладні питання щодо можливості отримання адвокатом інформації з обмеженим доступом, зокрема тієї, яка містить персональні дані свого клієнта. Аргументується позиція, за якою хоча право на адвокатський запит і є професійним правом адвоката, в той же час, враховуючи особливість запитуваної ним інформації, яка містить персональні дані іншої особи (конфіденційної інформації), необхідно враховувати й вимоги спеціального законодавства про захист персональних даних насамперед щодо наведення правових підстав (мети) та «переконливої» необхідності їх отримання.