معرفی گونه‌هایی از جنس Parastagonospora روی گیاهان تیره گندمیان در ایران - فریبا قادری; بهرام شریف نبی; محمد جوان نیکخواه (رستنی‌ها, 2018)
این مطالعه، با هدف شناسایی گونه‌های Parastagonospora مرتبط با گیاهان تیره گندمیان در ایران انجام شده است. برخی گونه‌های جنس ParastagonosporaمانندP. nodorum ، خسارت قابل ‌ملاحظه‌ای به این محصول در دنیا وارد می‌کنند. در این تحقیق، دو گونه از جنس Parastagonospora شامل P. nodorumوavenae  P. روی گندمیان شناسایی شدند. گونه P. nodorum از روی Phalaris arundinacea شناسایی شد. گونهavenae  P.  نیز به دو گروه تقسیم شد که گروه اول آن، P. avenae f. sp. avenaria (Paa) از روی Phalaris arundinaceaوAvena sativaوگروه دوم،P. avenae f. sp. tritici5 (Pat5) از روی Phalaris arundinacea، Bromus hordeaceusوAegilops tauschiiشناسایی شد. شناسایی این گونه‌ها براساس مشخصات ریخت‌شناسی مرحله غیرجنسی و تایید مولکولی آن‌ها براساس توالی‌یابی ژن بتا زایلوسیداز انجام گرفت. گروه‌های Pat5 و Paa برای نخستین بار از ایران گزارش می‌شوند و همچنین تمامی گندمیان مورد مطالعه در این تحقیق، به عنوان میزبان‌های جدید برای گونه‌های گزارش شده معرفی می‌شوند.