Çoklu Diastema Vakasında Direkt Kompozit Rezin ile Estetik Tedavi - Münür Güneş; Beyza Mat (Selcuk Dental Journal, 2022)
Dişler ark üzerinde yan yana kontaktadır. Diastema dişlerin arasındaki boşluklardır ve farklı sebeplerle oluşabilir. Dişlerin çene yapısına göre daha küçük olması, genetik, anormal labial frenulum ataşmanı, yanlış alışkanlıklar, diş eksikliği gibi durumlar diastemaya neden olabilir. Hastaları kliniğe getiren ana sebep duydukları estetik kaygılardır. Diastema kapatılmasında ortodontik, protetik ve restoratif yaklaşımlar uygulanabilir. Preparasyonsuz direkt restoratif tedavi dişler arası boşluklarda dişlerde madde kaybı olmadan uygulanan restoratif tedavi seçeneğidir. Hastaya tedavi seçenekleri, riskleri ve faydaları anlatıldıktan sonra hastanın üst 13-23 arasındaki interdental boşlukları direkt kompozit restorasyon ile kapatılmıştır. Direkt kompozit restorasyon ile tedavi genellikle tek seansta yapılır, laboratuar işlemleri gerekmez ve daha ekonomiktir.