BETONARME ELEMANLARDAKİ ZAMANA BAĞLI DEFORMASYONLARIN YAPAY SİNİR AĞLARI İLE ANALİZİ - Ömer CİVALEK (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1997)
Geçen on yıl içerisinde, yapay sinir ağları pek çok yapı analizinde başarı ile uygulanmış bir problem analiz ve çözüm tekniği olarak ortaya çıkmıştır. Mühendislikdeki çeşitli problemler bilgisayar ile tam olarak çözülebilir.Yapı mühendisliğinde bir çok çözüm tekniği mevcuttur. Yapay sinir ağları yeni bir hesaplama tarzı ortaya çıkarmış ve bir çok mühendislik uygulaması bu metod ile çalışılmıştır. Bu çalışmada, betonarme elemanlardaki sünme ve rötre gibi zamana bağlı deformasyonlar yapay sinir ağı tekniği ile hesaplanmış ve sonuçlar ilgili referanslarda verilen deneysel çalışmalar ile karşılaştırılmıştır.