Bokmarkedet i Christiania rundt 1700 sett i lys av skiftet etter bokhandler Margaretha Clausdatter Møller. - Anne Eidsfeldt (Heimen, 2023)
Denne artikkelen viser hva slags bøker som var nedtegnet i skiftet etter bokhandler Margaretha Clausdatter Møller i Christiania da hun døde i 1703, hvordan hennes bokhandel var organisert, samt hva bøkene ble taksert for. Det argumenteres for at bøkene speiler et publikum som trolig hadde ulike lesekunnskaper rundt 1703, og at Møller kunne tilby lesestoff først og fremst til allmuen, men også et stort antall fagbøker på tysk og latin til den utdannede klasse.