Juozo Girniaus sukakčiai - Česlovas Kalenda (Problemos, 2014)
1990 m. gegužės 25 d. Vilniuje vyko mokslinė konferencija, skirta žymaus lietuvių filosofo Juozo Girniaus 75 metų sukakčiai. Ją surengė Stasio Šalkauskio fondas. Pagrindinį pranešimą, skirtą J. Girniaus santykiui su egzistencine filosofija išryškinti, skaitė A. Šliogeris. A. Sverdiolas pabrėžė sukaktuvininko kūrybos aktualumą dabartinei lietuvių kultūros situacijai. D. M. Stančienė aptarė laisvės ir kaltės santykį, R. Maziliauskaitė – tautiškumo refleksiją J. Girniaus filosofijoje. T. Sodeika veikalą „Žmogus be Dievo“ apibūdino kaip žymintį perėjimą iš tradicinio į modernųjį filosofavimą.