Overview of Research and use of Indicator Gases of Coal Spontaneous Combustion in China / Přehled Výzkumu a Využití Indikačních Plynů Samovznícení Uhlí V Číně - Feng Xiyang; Adamus Alois (GeoScience Engineering, 2014)
Počátky výzkum a využití výsledků v oblasti aplikace indikačních plynů pro včasnou detekci samovznícení uhlí pochází v Čině z 60tých let minulého století. Ke značnému rozvoji došlo v devadesátých létech, kdy byl dokončen program „Charakteristika adsorpce kyslíku uhlí a její aplikace v prevenci důlních požárů“. Předložený článek stručně popisuje přehled historického vývoje, dosažené výsledky, experimentální metody, laboratorní vybavení, legislativu a výhled vývoje využití indikačních plynů samovznícení uhlí v Číně