Патріотичне виховання підростаючого покоління через призму «отаманщини» 1920 – 1924 рр. в УСРР - Denys Krasnosiletskyi (Педагогічний дискурс, 2013)
В статті розглянуто проблеми патріотичного виховання серед підростаючого покоління на прикладі антибільшовицького руху повстанських загонів у 1920 – 1924 рр. Запропоновано визначення поняття «отаманщина», висвітлено політичні напрямки повстанського руху і діяльність повстанських загонів, обговорено прояви повстанцями любові до Батьківщини, самопожертви в боротьбі за незалежність України. Акцентовано увагу на необхідності використання освітянами цього історичного матеріалу, як символу патріотизму. Це вкрай необхідно для підростаючого покоління на шляху до формування всебічно розвиненої особистості в сучасних умовах.