ارائه یک مدل ریاضی یکپارچه برای بهینه‌سازی تخصیص و گسیل کامیون‌ها در معادن روباز - رامین صائبی‌نیا; امین اله موسوی; احمد رضا صیادی (Analytical and Numerical Methods in Mining Engineering, 2022)
عملیات باربری تشکیل‌دهنده سهم قابل‌توجهی از هزینه‌های عملیاتی استخراج در یک معدن روباز است؛ بنابراین، بهینه‌سازی زمان‌بندی کار کامیون‌ها، به‌عنوان اصلی‌ترین ماشین باربری، امری ضروری و تأثیرگذار در بهره‌وری عملیات استخراج است. بهینه‌سازی زمان‌بندی عملیات باربری به‌طور سنتی، در قالب دو مسئله بهینه‌سازی تخصیص و سپس گسیل کامیون‌ها تعریف می‌شود و تاکنون مدل‌ها و روش‌های مختلفی مبتنی بر تکنیک‌های شبیه‌سازی و مدل‌سازی ریاضی چندمرحله‌ای، برای بهینه‌سازی این دو مسئله ارائه شده است. لیکن با توجه به گسترش روزافزون سیستم‌های جمع‌آوری اطلاعات، ارتقا سیستم‌های محاسباتی و ضرورت تصمیم سازی برخط، وجود یک مدل ریاضی تک‌مرحله‌ای برای حل هم‌زمان این دو مسئله در یک سیستم یکپارچه و پویا، ضروری است. در این تحقیق، یک مدل ریاضی کارگاه گردش کاری، به‌عنوان ابزاری قدرتمند برای مدل‌سازی مسائل زمان‌بندی و بهینه‌سازی تخصیص و گسیل کامیون‌های معادن روباز توسعه داده‌شده است. این مدل برای یک مطالعه موردی کوچک‌مقیاس پیاده‌سازی شده است و نتایج آن‌ موردبحث قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که این مدل ریاضی یک ابزار کارا برای بهینه‌سازی تخصیص و گسیل پویای کامیون‌ها است که می‌تواند منجر به افزایش توان تولیدی معدن ‌شود.