Канонiчнi форми матричних зображень комутативних моноїдiв четвертого порядку - В. М. Бондаренко; Я. В. Зацiха (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Математика і інформатика, 2019)
Матричнi зображення скiнченних напiвгруп над полями вивченi не так добре, як скiнченних груп; зокрема, для груп, на вiдмiну вiд напiвгруп, отримано критерiй ручностi (В. М. Бондаренко, Ю. А. Дрозд). Якщо говорити про опис нерозкладних зображень напiвгруп, то слiд видiлити деякi окремi результати про цiлком простi напiвгрупи (I. С. Понiзовский) та напiвгрупи всiх перетворень скiнченної множини (I. С. Понiзовский i К. Рiнгель, у випадку скiнченного зображувального типу) i для напiвгруп Рiсса (С. М. Дяченко) та напiвгруп, породжених iдемпотентами з частковим нульовим множенням (В. М. Бондаренко, О. М. Тертична, як у випадку скiнченного типу, так i ручного нескiнченного типу). Опис зображень мономiальної алгебри < a,b|ab = ba = 0 > (I. М. Гельфанд, В. А. Пономарьов) i мономiальної алгебри < a,b|a 2 = b 2 = 0 > (В. М. Бондаренко i К. Рiнгель) також природно розглядати як результати про зображення напiвгруп.