ВИКОРИСТАННЯ ФУНКЦІЙ EXCEL В АНАЛІТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ ТА В ЕКОНОМІЧНІЙ АНАЛІТИЦІ - Тетяна Талах; Валентин Талах (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглянуто специфіку використання функцій Excel у сфері аналітичних досліджень та економічній аналітиці. Визначено, що Excel є потужним інструментом, який надає широкий спектр функціональності для обробки та аналізу даних. Досліджено різні функції Excel, такі як математичні, статистичні та фінансові, і їхнє застосування у вирішенні завдань аналізу даних та економічних проблем. Визначені основні можливості функцій Excel, їхній вплив на продуктивність та точність аналізу. Розглянуто конкретні сценарії використання функцій Excel для вирішення реальних економічних задач. Доведено важливість та потенціал Excel у контексті аналітичних досліджень та економічної аналітики, на основі чого запропоновано застосування його у якості незамінного інструменту для економічних досліджень. Визначено переваги використання функцій Excel у порівнянні з іншими програмами аналітичного моделювання та аналізу даних. Розглянуто можливості автоматизації економічних операцій та підвищення продуктивності завдяки макросам та програмуванню на мові VBA. Доведено необхідність застосування Excel для обробки, аналізу та визначення закономірностей у великому обсязі даних. Визначено переваги і можливості функцій Excel, які сприяють точному аналізу та прийняттю обґрунтованих економічних рішень.