ФІНАНСОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ СТРАХОВОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ - Volodymyr Plysa; Vira Vorobyova (Економіка та суспільство, 2022)
Незважаючи на значний обсяг наукових публікацій, які відображають проблеми розвитку страхового підприємництва, недостатньо висвітленими залишаються питання формування та реалізації фінансового потенціалу страхового підприємництва в Україні. Тому, назріла потреба узагальнити теоретичні та вдосконалити практичні аспекти формування та реалізації фінансового потенціалу страхового підприємництва в економіці України. У статті, спираючись на дослідження вітчизняних та зарубіжних вчених, що займалися проблемами фінансового потенціалу, з’ясовано сутність та з огляду на власні розрахунки визначено рівень фінансового потенціалу страхового підприємництва в Україні. Зроблено висновок про те, що досліджуючи сутність та проблеми фінансового потенціалу розвитку страхового підприємництва в Україні в подальшому потрібно, зокрема, провести дослідження сучасного стану, сутності, структури, функціонального змісту видів і форм реалізації фінансового потенціалу страхового підприємництва та розробити методику оцінки ефективності й виробити конкретні рекомендації щодо підвищення ефективності у сфері формування і реалізації фінансового потенціалу страхового підприємництва.