Português língua não materna: investigação e ensino - Mojca Medvedšek (Vestnik za Tuje Jezike, 2019)
V zbirki, ki izhaja s podporo portugalskega Ministrstva za znanost in tehnologijo, Ensino e Aprendizagem do Português para Falantes de Outras Línguas, (Poučevanje in učenje portugalščine za govorce drugih jezikov, ur. Maria José Grosso) je na Portugalskem izšlo obsežno delo več avtoric, zbor člankov in raziskav, namenjen poučevanju portugalščine kot nematernega jezika 1 z naslovom Português Língua Não Materna: Investigação e Ensino (Portugalščina kot nematerni jezik: raziskave in poučevanje). Urednice te izdaje ter obenem avtorice obsežnega uvoda, vodilne strokovnjakinje na področju izobraževanja profesorjev portugalščine kot drugega, nematernega jezika in raziskovalke na tem področju, so delo razdelile v dva sklopa: prvi del je sestavljen iz petih poglavij, posvečenih teoretičnim dognanjem tako s področja poučevanja PNMJ kot nekaterih vidikov dvojezičnosti (bilingvizma), drugega pa sestavlja sedem poglavij, ki obravnavajo dvojezično izobraževanje in izobraževanje učiteljev.