Білім берудің антропологиялық аспектісі. Антропологический аспект образования. - S. Zh. Edilbay; A. T. Nigmetova (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2015)
Мақалада бiлiм беру философиясының өзекті мәселелерiне, фи лософиялық антропологияға талдау жасалған. Білім беру философиясының зерттеу мәні – адам. Сондықтан бiлiм беру философиясы және философиялық антропологиясының қарымқатынасы жанжақты зерттелген. Білім беру тұжырымдама сын талдау адамның мәні философиялық және антропологиялық мәселесіне байланысты. Адам – білім берудің мәні. Бұл философия лық антропологияның ортақ қағидасы болып табылады. Білім алудың теориясы мен практикасы антропологиялық тұжырымдарға тәуелді болады. Сұрақты антропологиялық тұрғыдан қою педагогиканың ая сында да терең маңызға ие болады. Педагогикалық антропологияда адам педагогикалық тұрғыдан қарастырылады, яғни оқытуға, тәр биелеуге және білім алуға көнетін адам қарастырылады.