رویکردهاى نقشه ‏سازى جرم در آینده - محمد حسین جعفریان (اطلاعات جغرافیایی, 2008)
از آنجا که پردازش اطلاعات مکانى در قالب نقشه موجب درک سریع و آسان آن مى‏ شود و عاملى مؤثر در تحلیل موضوعات مکانى است، نقشه‏ سازى جرم نیز از چند دهه گذشته مورد توجه سازمان‏ها و دستگاه ‏هاى مختلف انتظامى و قضایى و همچنین مؤسسات علمى و پژوهشى ذیربط در کشورهاى مختلف جهان به ویژه کشورهاى پیشرفته در دنیاى غرب قرار گرفته است . مقاله حاضر در صدد تبیین این موضوع با بررسى پیرامون دو روش متداول در این ارتباط است. روش اول نقشه‏ سازى جرم از طریق نرم‏ افزار رایانه‏ اى GIS و روش دوم نامگذارى مکانى یا زمینى اطلاعات کسب شده از منابع مختلف و بازیابى آن‏ها از طریق مراجعه به نقشه است. همچنین تأکید مى‏ کند که چگونه روش‏هاى مذکور در سیر تکوینى خود مى‏ تواند به پلیس و دستگاه هاى مرتبط با اینگونه امور به ویژه کارآگاهان و جرم‏ شناسان در آینده کمک کند.