Lietuvos transporto įmonių paslaugų eksporto į Skandinaviją galimybių tyrimas - Artūras Petraška; Ernestas Drevinskas (Darnios Aplinkos Vystymas, 2020)
Straipsnis orientuotas į Lietuvos transporto įmonių galimybių įvertinimą Skandinavijos rinkoje; tikslas – nustatyti esmines kliūtis bei galimybes siekiant integruotis į potencialiai vertingą rinką, kurią būtina išanalizuoti ne tik ekonominiu aspektu, bet ir nagrinėti jos konkurencingumą bei socialines ir politines charakteristikas. Lietuvos transporto įmonėms Skandinavija pristatoma kaip tinkamas sąlygas verslo plėtrai turinti rinka. Straipsnyje pristatomas ir vertinamas tyrimo objektas, atliekama mokslinių šaltinių analizė, kuria siekiama identifikuoti Skandinavijos rinkos galimybes Lietuvos transporto įmonėms. Apibendrinus tyrimo rezultatus paaiškėjo, kad ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas Lietuvos įvaizdžiui kurti ir kontaktams užmezgti, šias sritis pastatant į prioritetines pozicijas. Šiuo metu mažai atsižvelgiama į praktinius, kultūrinius, verslo aplinkos ir bendravimo skirtumus, tačiau didžiulis dėmesys skiriamas ekologijai.