Muslimer i mandtal - tal, fordomme og politik i Europa - Brian Arly Jacobsen (Tidsskrift for Islamforskning, 2008)
En diskussion af forskellige estimationer over de muslimske populationer i Europa viser, at den offentlige debat om tal reflekterer akademias problemer med at kvantificere de muslimske populationer. Estimationer over distributioner af muslimer i Europa varierer i vid udstrækning på grund af mangelen på metodologisk og begrebsmæssig konsensus. I artiklen diskuteres forskellige religionsdemografiske metoder og prognoser. En mere præcis estimation af muslimer baseret på troværdig statistik foreslås. Endelig foreslås en metode til en mere realistisk udregning af antallet af muslimer i lande hvor direkte data ikke er tilgængelig.