ВПЛИВ ВНУТРІШНІХ КОМУНІКАЦІЙ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Сергій Назаренко; Наталія Матюшенко (Економіка та суспільство, 2023)
У статті досліджено сутність категорії комунікацій на підприємствах, зокрема, саме внутрішньої, оскільки успіх діяльності організацій в значній мірі залежить від процесу комунікацій та взаємозв’язків всередині, що дозволяє формувати цю систему як єдине ціле. Для ефективного управління персоналом і відповідно для самого підприємства важливо, щоб процеси комунікації здійснювалися чітко, швидко, коректно, використовуючи мінімум часу. Взаємодія між співробітниками, керівництвом і всіма рівнями організації визначає не лише атмосферу в колективі, але й впливає на стратегічне спрямування та результативність компанії в цілому. У статті ми дослідимо загальне розуміння комунікації і комунікаційного процесу, різні аспекти внутрішніх комунікацій та елементів комунікації. Варто також зауважити про значний вплив внутрішніх комунікаційних процесів на ефективність діяльності підприємств, взаємозв'язку з корпоративною культурою, а також загальною атмосферою, що існує на підприємстві.