ЕКОЛОГІЧНІ ІННОВАЦІЇ: ПІДТРИМКА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ПРОЦЕСІВ, ПРОДУКТІВ ТА ПОСЛУГ - Нагиєва Айсель Ізмаїл гизи; Михайло Зайченко (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальній темі дослідження – інноваційним способам використання зелених технологій для отримання потенційної переваги від створення ланцюжка галузей промисловості, які є екологічно чистими та найкращим чином використовують природні ресурси без шкоди для екологія, тобто екологічним інноваціям. В роботі наведений літературний огляд щодо визначення специфіки екологічних інновацій, систематизовані сучасні теорії досліджень екоінновацій, що заохочують створення екологічно чистих продуктів, які необхідно продавати із зеленим брендом та екологічним маркуванням, щоб створити ринкові ніші для еко-продуктів. Це допоможе створити нову хвилю екосвідомості, з одного боку, і відкриє нові бізнес-можливості для еко-промислових підприємств із сильною підприємницькою якістю, з іншого боку. Результати роботи свідчать про те, що існують різні детермінанти екоінновацій, які надають як потенційні, так і неявні обмеження зеленому зростанню, які намагаються застосувати через постійні екоінновації. Майбутнє просування еко-галузей, заснованих на міцності стійких еко-технологій, продовжуватиме залежати, серед іншого, значною мірою від надання фінансової підтримки науково-дослідної діяльності та запланованого пріоритету, якому еко-галузі будуть надаватися в майбутньому.