Twee ismes in die moderne onderwys. - J. Oosthuizen (Koers : Bulletin for Christian Scholarship, 1955)
(Uittreksel van Toespraak gehou voor die T.O.-Saamtrek teRustenburg). Die onderwerp wat u bestuur aan iny voorgelê het en waaroor en vandag ’n paar woorde wil spreek, is in die vorm van die vraag: Wat skort aan ons onderwys?