Organizacija peradarske proizvodnje društvenog gospodarstva Slavonije i Baranje u različitim uvjetima za proizvodnju - Antun Novoselović; Marica Galonja (Ekonomski Vjesnik, 1992)
Istraživanjem su utvrđeni instalirani kapaciteti i lokacija proizvodnih objekata za proizvodnju brojlera, jaja za konzum i rasplod, proizvodnja krmnih smjesa, klaonički kapaciteti za perad, načindržanja i hranidba brojlera i nesilica na društvenom gospodarstvu Slavonije i Baranje u predratnom i ratnom periodu (1990. i 1991.). Utvrđeno je smanjenje proizvodnje brojlerskog mesa za 48,7%, broj nesilica za konzumna jaja za 33,9%, broj nesilica za jaja za rasplod za 25,1 %, potrošnja krmnih smjesa za 35%, iskorištenje peradarskih objekata smanjeno je za 65%, dok su klaonički kapaciteti za perad smanjili iskorištenje za 75%. Smanjenje proizvodnje i iskorištenje kapaciteta u peradarskoj proizvodnji društvenog gospodarstva Slavonije i Baranje uslijedilo je kao posljedica osvajačkog rata kojeg vodi Srbija protiv Hrvatske.