ЕВРАЗИЙСКАЯ ИДЕЯ В ОФИЦИАЛЬНОМ ПОЛИТИЧЕСКОМ ДИСКУРСЕ КАЗАХСТАНА, РОССИИ И БЕЛОРУССИИ - О. N. Shkapyak (Halyk̦aralyk̦ k̦atynastar ža̋ne halyk̦aralyk̦ k̦u̇k̦yk̦ seriâsì, 2016)
Ресейдің саяси дискурсында Еуразиялық идея В. Путиннің 2001 жылдың қазан айында «Известия» газетіне бер ген сұхбатынан кейін кең өріс ала бастады. Бұл мақала Еуразия кеңістігіндегі Ресей Федерациясының негізгі интеграциялық бастамаларына арналған. Автор В. Путиннің интеграциялық идеялары мен 1994 жылдан бері ұсынылып жəне жүзеге асырылып келе жатқан Н. Назарбаевтың бастама ларын салыстырған.