İmam Züfer’in Hanefi Mezhebinde Tercih Edilen Görüşleri - Mehmet Ali Aytekin (Usul İslam Araştırmaları, 2019)

(untitled)
İmam Züfer, İmam ‘Azam’ın önemli talebelerinden ve Hanefi fıkhını tedvin eden on fakihten biridir. Bu nedenle fıkıh kitaplarında görüşlerine sıkça atıflar yapılmış, bazı konularda ictihadları mezhepte müftâbih kabul edilmiştir. Müftâbih kabul edilen görüşleri yanında müteahhirûn fukahadan birçoğu bazı meselelerde onun görüşünü tercih ederek bununla fetva vermiştir. Bu makalede İmam Züfer’in mezhepte müftâbih olan ictihadları ile birlikte fakihler tarafından tercih edilen fıkhi görüşleri ele alınacaktır.