رابطه اهداف پیشرفت اجتماعی و مهارت‌های ارتباط میان فردی در دانشجویان دانشگاه تبریز - رحیم بدری گرگری; داود حسینی نسب; حبیب الله حقی (مطالعات روانشناختی, 2010)
پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه هدف پیشرفت اجتماعی و مهارت‌های ارتباط میان فردی دانشجویان با روش همبستگی انجام شد. نمونه پژوهش، 180 دانشجو(126 دانشجوی دختر و 54 دانشجوی پسر) بود که به وسیله نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای نسبتی از دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز انتخاب شد. از آزمون مهارت‌های ارتباطی- نسخه تجدید نظر شده- و پرسشنامه جهت‌گیری هدف پیشرفت اجتماعی، به منظور جمع‌آوری اطلاعات استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات روش‌های آماری تحلیل رگرسیون گام به گام به کار رفت. نتایج پژوهش نشان داد جهت‌گیری هدف تبحرگرایی اجتماعی و جهت‌گیری هدف عملکرد گرایی اجتماعی، مهمترین پیش‌بینی کننده‌های مهارت‌های ارتباط میان فردی دانشجویان هستند. این متغیرها 12% درصد از واریانس مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تبیین می‌کند. نتایج دیگر این پژوهش نشان داد جهت‌گیری هدف تبحرگرایی، رابطه مثبت و جهت‌گیری هدف عملکرد گرایی اجتماعی، با مهارت‌های ارتباطی دانشجویان رابطه منفی دارد.