Конституційне правосуддя як елемент правозахисної функції держав ЄС - S. Fomina (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
Традиційно основною функцією органу конституційної юрисдикції є функція конституційного контролю, проте не менш важливою є і правозахисна функція, хоча і не класичною.